Pe langa clasica crema de branza cu marar, intr-o dieta am gasit mai demult o reteta de branza cu patrunjel si ustutoi, care mi-a placut foarte mult. Asa ca, aceasta si un mic dejun sau o cina foarte usoara, dar cu conditia sa folositi branza degresata. Noi am facut varianta cu mai multe calorii, dar am mancat fara paine :)
Crema de branza poate fi servita pe felii de paine prajita, sau se pot umple rosii sau ardei cu ea. Noi am preferat sa umplem niste rosii cherry, iar rezultatul a fost foarte apreciat.
Pentru aproximativ 12 - 14 rosii mici avem nevoie de:
- 300 g branza de vaci grasa
- 250 g branza de vaci degresata
- 100 g telemea
- 2 - 3 linguri smantana
- 1 - 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
Crema de branza se face foarte usor si ar fi util sa aveti un mixer cu picior verticalpe care il folosim sa pasam branza dulce, pentru a obtine o consistenta cremoasa. Adaugam si smantana, care poate fi inlocuita cu 2 - 3 linguri de lapte.
Razuim pe razatoarea cea mai mica branza telemea si o amestecam cu branza dulce. Putem folosi din nou piciorul vertical al mixeruluipentru a omogeniza foarte bine cele doua feluri de branza.
Tocam marunt usturoiul verde, inclusiv coditele, tocam si patrunjelul si le adaugam peste branza. Amestecam totul, mai adaugam sare daca este nevoie si suntem gata sa umplem rosiile.
Ca sa pregatim rosiile, le taiem un capacel si cu un cutit mic sau o lingurita scoatem semintele, cu grija sa nu gaurim rosia. Daca avem timp, lasam rosia cu partea taiata in jos pe o farfurie, cam vreo ora, pentru ca sa se scurga de apa.
Cel mai bine ar fi sa pregatim branza cu ceva timp inainte, ca sa stea sa se imbine aromele si sa umplem rosiile cu putin timp inainte de a le servi. Daca lasam rosiile umplute de pe o zi pe alta, ele vor lasa multa apa si umplutura se va muia. Acestea fiind spuse, ne-au ramas doar de calculat caloriile pentru crema de branza: 155 calorii / 100 grame.
Un comentariu:
Ce idee minunata! Ador crema de branza dar din pacate a trebuit sa cam renunt la ea, ca nu am incredere in ingredientele celor precum Philadelphia. Dar aceasta sigur trebuie s-o incerc! Oare cu mici modificari as putea s-o folosesc si pentru cheesecake? :D
Trimiteți un comentariu