vineri, 7 mai 2010

Marinata pentru Pui


A venit primavara, deci iesim la padure, mergem la munte si cateodata mai facem un gratar. Ecologic, bineinteles, avem grija sa nu lasam focul aprins prin padure si in nici un caz sa nu lasam vreo urma de genul peturi sau pungi, adica orice nu e biodegradabil. Noi inca nu am ajuns la padure, dar am fost la casa de vacanta a unor prieteni si am facut un gratar demential cu carne de pui marinata. Idea sa marinam carnea ne-a venit de la Teo, dar reteta e inventie proprie a furnicutului, pentru ca el a fost responsabil cu gratarul.


Pentru 1 kg de carne de pui avem nevoie de:
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 cana de sos dulce de ardei
  • 1/4 cana ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 1/4 cana sos soia
  • sos chilli iute dupa gust
  • sare, piper, boia, cimbru (cate o jumatate de lingurita din fiecare)
Acum despre cum se face... ce sa zic... in 2 minute e gata: usturoiul se piseaza, toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se toarna rezultatul peste pui. Cel mai bine este sa tineti carnea la marinat in pungi care se pot sigila. Intr-un vas marinata nu este distribuita egal, iar unele bucati de carne pot ramane pe afara, ceea ce nu se intampla in cazul pungilor. In acest fel, e si mai usor de transportat, pentru ca dintr-un vas cu capac marinata poate curge, in timp ce punga e mai bine inchisa. Cel mai bine este sa lasati carnea la marinat de seara pana a doua zi, pentru ca sa patrunda toate aromele.

Caloriile depind de ce carne folositi, noi am folosit pulpe si aripi, si consideram la fiecare 100 grame aproximativ 80 calorii in plus, pe langa cate au carnea, datorita uleiului si a celorlalte ingrediente.


Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: