Daca anul trecut in perioada Pastelui v-am prezentat drobul dietetic, anul acesta ne-am gandit sa pregatim o varianta mai light a traditionalului stufat, in care am folosit pulpe de pui in loc de miel. Deoarece multa lume nu consuma miel, fie din motive medicale, fie pentru ca mirosul si gustul nu le sunt pe plac, stufatul cu pui poate fi o alternativa foarte buna. Mai ales ca in perioada sarbatorilor consumul caloric este cam mare, nu strica sa-l mai reducem de unde se poate :)
Pentru 6 portii de stufat avem nevoie de:
- 6 pulpe de pui
- 5 legaturi ceapa verde
- 5 legaturi usturoi verde
- 5-6 linguri bulion
- 1 pahar vin alb
- 3-4 linguri ulei
- sare, piper
- patrunjel (optional)
Carnea curatata si spalata o condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Apoi o calim in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, doar cat sa se coaguleze putin. Fiindca nu aveau loc toate pulpele in cratita, am prajit-o in doua transe.
Dupa ce am terminat prajitul carnii, in uleiul ramas calim 2-3 minute ceapa si ustuoiul tocate bucatele destul de mari. Asezam carnea intr-o tava, pe deasupra punem ceapa si usturoiul calite, vinul si putina apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20 - 25 de minute, la 200 de grade. Dupa acest timp, indepartam capacul, adaugam bulionul si mai lasam la cuptor inca 20 - 25 de minute, pana mai scade sosul.
Servim stufatul simplu sau il presaram cu niste patrunjel tocat, si socotim ca are aproximativ 150 calorii la 100 de grame.
5 comentarii:
Arata minunattttt !!! Pai il fac cat de curand. :) Pupici! :*:*
Bun, bun! Cred ca ceapa verde ii da o aroma grozava!
eu stiam de stufat de miel.....sa inteleg ca merge la fel de bine si cu pui?
O seara buna!
Arata foarte bine, merita incercat. Stau cam prost cu usturoiul verde :)
Ana, multumesc :*
Alina, asa e, are o aroma excelenta :)
Janet, mie imi place mai mult cel de pui, pentru ca nu agreez mielul deloc
Mihaela, multumesc! Nici la farmers markets nu se gasesc legume de primavara?
Trimiteți un comentariu