Ramasesem cu o jumatate de varza de la gratarul din weekend, asa ca am dat fuga la magazin si am luat niste ton, ca sa facem o salata foarte buna si cu putine calorii. Sunt multe variante de preparare pentru aceasta salata, puteti pune si rosii sau morcov dat pe razatoare. Noi am facut varianta express, dimineata cand ne grabeam sa plecam la munca. Salata este foarte satioasa, asa ca este suficienta pentru masa de pranz. Dar este nevoie sa folositi ton in suc propriu, pentru ca tonul in ulei are foarte multe calorii (cam dublu fata de cel in suc propriu).
Pentru 3 - 4 portii avem nevoie de:
- 1 kg varza
- 2 cutii ton in suc propriu (de 180 - 200 g fiecare)
- 3 linguri porumb (cam 100 g)
- zeama de lamaie
- sare, piper, marar
Partea cea mai migaloasa este tocatul verzei: daca avem o varza intreaga o taiem in 2, apoi in 4, pentru ca sa fie mai usor de manevrat si taiem fideluta. Pe masura ce tocam varza, cand nu mai avem loc de ea pe tocator, luam si punem in bolul in care vom prepara salata. Adaugam putina sare la fiecare transa de varza si framantam cateva secunde varza cu sare pentru ca sa fie mai moale si mai zemoasa.
Dupa ce am terminat de tocat, adaugam zeama de lamaie, porumbul, tonul din care am scurs lichidul, piper, marar si ulei.
Amestecam bine toate ingredientele, cand servim presaram cu marar tocat si ne bucuram ca 100 g au doar 90 calorii.
3 comentarii:
thumbs up
Thanks :)
Foarte buna combinatia asta. Am facut azi din nou reteta, numai ca am mai adaugat si 2 rosii, 4 castraveti si ceva branza rasa deasupra. A iesit in final un ghiveci foarte mancabil :)
Trimiteți un comentariu